Transformam casa nostra en escola!

Qui ho diria que algún dia no molt llunyà transformariem les nostres cases en aules particulars, personals, privades, ... Ido si! Està passant.

A Verge de Monti-sion tenim la sort de que des de ben petits empram eines tecnològiques en el nostre dia a dia de l’escola que ara ens faciliten i fan possible que poguem fer escola, d’alguna manera, des de casa.

Dintre de lo dolent hem de treure la part bona.
Anem a ser positius del que ens està passant i fem-ne un llistat:
  • Aprenem a ser més autonoms: Quan tenim un dubte, com que no el podem resoldre en el mateix moment aixecant la mà (com feim sovint a classe), vivim un procés d’autoaprenentatge on cercam una possible solució, malgrat poder-nos equivocar. Per tant, tornam també més resolutius. 
  • Observam més les necessitats diàries de casa: Som responsables amb les feines de casa. Ajudam a casa i col•laboram als nostres familiars en les tasques de casa. A cuinar, a netejar, a ordenar, a plegar la roba, a controlar el fems, etc. També aprofitam per enllestir tasques de casa pendents o que sempre deixam per un altre dia. 
  • Disfrutam més dels moments familiars: Conciliam amb les altres persones de casa. Tenim manco distraccions i veim les interrelacions des d’uns altres punts de vista.
  • Apreciam més el que tenim i empatitzam amb els demés: aprofitam per posar-nos en el lloc d’altres persones que estan visquent la mateixa situació crítica que nosaltres però en pitjors condicions. 
  • Valoram els drets que tenim en la nostra vida quotidiana: el fet de quedar-nos a casa i no poder sortir tansols a prendre l’aire i estirar una mica les cames ens demostra que alguns fets que trobam “normals” cobren més valor quan passam per aquests moments. Anar a fer la compra, fer esport, anar al barber, anar a fer un cafè, un passeig amb la família, fer una volta amb bicicleta, i un llarg etcètera, són actes quotidians que ara apreciam moltíssim. 
  • Ens avorrim!: És important en el nostre dia a dia tenir moments d’avorrir-se. El nostre cervell desconnecta (també necessita descansar, no només les cames i els braços) i a la vegada és el moment que per ventura es torna més creatiu. 
I ja per acabar, m’agradaria animar-vos a seguir amb els dies restants de conciliació de la millor manera!
També vos propòs que penseu altres beneficis o profits de passar dies dintre de casa. 
Ah! També vos propòs a compartir amb mi per correu la vostra coronaaula que teniu montada a casa. més abaix podeu veure la meva. 

Cuidau-vos molt i estam en contacte!

Salvador Llinàs


(La meva coronaaula a ses Salines)

Comentaris

Publicacions populars